Nye udfordringer til cementstøberiet

Nye udfordringer til cementstøberiet

Jeg har fået lidt smag for at støbe ting til haven i beton. Jeg kan godt lide kombinationen af det bløde udtryk i planterne, kombineret med det rå i jern (når jeg får mere af det også) og så ‘rundet af’ med det rå og naturlige i beton – som jeg godt kan finde på at bronzere, så det får et lidt mere eksklusivt udtryk.

Jeg er stadig håbløs begynder. Der skal mange forsøg til, og heldigvis er det kun til eget brug jeg laver mine små støberier, så det er kun mine egne kritiske øjne der skal vurdere kvaliteten 😉
Jeg bliver aldrig hende der kommer til at støbe små havenisser og hundehvalpe til trappestenen. Ikke fordi der er spor i vejen med disse, men mere fordi at jeg gerne vil have elementer i min have der underbygger den stil jeg går efter. Det indebærer hverken havenisser eller hundhvalpe, men mere ornamenter, kugler og naturting.

Jeg følger en skøn blog, ‘Fru Pedersens have‘, som i denne tid har julepyntet hendes have så smukt. På flere af billederne på bloggen har jeg spottet sådan en SMUK kogle på fod. Ja jeg ved det lyder som om det er noget mærkeligt noget, men den er virkelig smuk. Og jeg bliver simpelthen nødt til at have et par stykker af disse i min have.

Billedet er lånt fra Fru Pedersens have, og koglen kan ses nederst billedet.

Jeg spurgte søde Anette som har Fru Pedersens have , hvor hun havde købt denne skønhed, eller om hun havde støbt den selv. Hun fortalte at hun havde købt den i Bilka for nogle år tilbage, men at der vist nok også var blevet lavet en fra Lene Bjerre. Jeg googlede, og ganske rigtigt: Lene Bjerre har lavet en kogle der ligner. Meeeeeen jeg synes at prisen er liiiiiige i overkanten. Så jeg tænkte at jeg måske kunne finde en støbeform i nogle af alle de beton-grupper jeg er medlem af på Facebook. Og jeg var heldig: Der er flere der laver støbeforme til sådan en kogle på fod. Så jeg har nu bestilt en latexform, så jeg kan støbe mine kogler. Lige så mange som jeg ønsker 🙂

Til en start har jeg bestilt en form der giver en mindre figur end den på billedet. Bare for lige at kunne komme igang og få lidt erfaring. Hvis det lykkes, vil jeg opgradere, og investere i den store form også 🙂
Det tager ca 14 dage at producere en latexform, så jeg må lige vente lidt med at komme igang.

Jeg har en forestilling om at jeg vil have nogle stående ‘rå’ og nogle vil jeg bronzere. Og så skal de placeres flere steder rundt omkring ude i haven. Det kommer til at se SÅ godt ud. Det ser i hvert fald flot ud inde i mit hovede 😉

Billede lånt fra Lene Bjerre

Så nu er det bare om at finde tålmodigheden frem, og vente på at min bestilte støbeform bliver færdig og skippet afsted til mig. Det bliver SÅ spændende at komme igang.

Jeg håber at jeg når at få støbt et par stykker inden jul. Jeg forestiller mig nemlig at de ville kunne tage sig rigtig godt ud på julebordet. Men nu må vi se om jeg overhovedet mestrer at støbe koglerne….wish me luck 🙂
Jeg skal nok holde dig opdateret.2 thoughts on “Nye udfordringer til cementstøberiet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.