Opskrift på sunde æbleskiver

Opskrift på sunde æbleskiver
Om at elske æbleskiver -men ikke at kunne ‘tåle dem’

Jeg har fundet en opskrift på sunde æbleskiver, og vil naturligvis dele den med dig.

Kender du det: Du er helt vild med nogle bestemte retter eller madvarer, som er sæsonbestemte, primært her op til jul. Fx ris a la mande (uhhhm det eeeeelsker jeg!!!!), sylte, fedtebrød eller måske andesteg.

Der er mange madvarer jeg ELSKER her i julen, men jeg skal jo passe på ikke at sætte mit vægttab over styr, så jeg har aftalt med mig selv, at jeg skal finde alternativer til de lækkerier jeg VED jeg falder i med, hvis jeg bliver tilbudt dem.

En af synderne i julemåneden er æbleskiver. Jeg elsker simpelthen at sætte tænderne i sådan en lun og fedtet sag, gerne smurt ind i flormelis og syltetøj 😉
Jeg ved det: Det lyder faktisk lidt ulækkert, når jeg sådan skriver det, men uff hvor smager det bare godt. Jeg kan jo heller ikke nøjes med en enkelt eller 2. Nej nej da, jeg kan snildt spise både 5 og 7 stykker… gerne hver dag, hvis jeg fik lov 😀

I år skal det være anderledes!

Jeg har købt en ebog om low-carb julelækkerier hos Tatjana hos Lowcarb.dk

Der findes bl.a. en opskrift på ‘sunde’ æbleskiver der smager meget syndige. Og nej, de smager ikke helt som dem man laver på ‘gammeldags maner’ men de smager alligevel rigtig godt, og de er fyldte med så mange gode sager, så blodsukkeret forbliver stabilt og jeg derfor ikke får lyst til mere sødt – og komme til at synde endnu mere 😉
Jeg kunne fx kun spise 3, så var alle depoter fyldt op.

foto 1

foto 2

 

foto 3
foto 5

 

I dag skal der bages Fedtkager. De består primært af svindefedt og rigtig smør – så HELT helse er der trods alt ikke gået i den 😉

Rigtig dejlig 2. søndag i advent til dig og dine.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.