Rengøring af makeuppensler

Rengøring af makeuppensler

Det kræver ofte rengøring af makeuppensler og beauty blender, når man bruger redskaberne hver dag. Det var virkelig tiltrængt i dag!

Derfor fik alle penslerne og beauty blenderen den helt store tur her til morgen. Jeg har sådan en sæbe, som er udviklet til rengøring af beauty blenderen, men jeg bruger den også til mine pensler. Det ligner en almindelig håndsæbe, og jeg har købt den hos House of Stars (som sælger de lækreste makeup mærker).

IMG_7554

Det tager ingen tid at rengøre alle redskaberne. Jeg lægger dem derefter på et håndklæde, og efter nogle timer (eventuelt natten over) er de atter klar til brug.

Det er vigtigt at du ikke stiller penslerne lodret op når de er fugtige. Fugten kan trænge ned i bunden hvor penselhårene er hæftet, og opløse limen. Det kan derfor medføre ‘hårtab’, og dermed en ødelagt pensel. Derfor skal de tørre i liggende tilstand.

Hvor tit skal jeg rense mine pensler?

Jeg renser mine pensler i dybden (som i ovenstående) cirka hver 14. dag. Egentlig bør man rense penslerne hver dag, efter brug (du vasker jo også dit bestik af, hver gang du har brugt det, ik? 🙂 ) og jeg skal også igang med at rense hver dag.

Jeg skal have købt den spray der hedder ‘Daily Brush Cleaner‘. Jeg ved den kan købes i bl.a. Sephora og koster ikke det vilde. Fremgangsmåden er simpel: Efter brug, sprøjter man et par enkelte pust på sin pensel, og dupper den tør i et stykke køkkenrulle. På den  måde holder man den daglige hygiejne i top, og kan derfor nøjes med at rengøre i dybden cirka hver 14. dag, uden at ‘køre en bakteriebombe’ rundt i ansigtet hver dag.

Hvis du ikke har lyst til at købe spray eller specialsæbe til dine pensler og beauty blender kan du også lave din egen mixtur:

  • Bland opvaskemiddel og mandelolie (eller olivenolie hvis du ikke ligger inde med mandelolie).
  • Blandingsforholdende er 50:50.
  • Hæld blandingen op i en dyb tallerken, og ‘pisk’ eller ‘hvirvl’ penslen rundt i væsken, så blandingen bliver fordelt i hele penslen.
  • Bevæg derefter penslen rundt i håndfladen i cirkulære bevægelser, så blandingen bliver arbejdet godt ind i alle hårene.
  • Skyl penslen under rindende lunkent vand, indtil sæbe/olie er skyllet ud.
  • Læg redskaberne til tørre på et håndklæde.

 

Hvis du sørger for at holde dine pensler i ‘god kondition’ har du dem i mange år. Det er jo dejligt, for de gode pensler er jo ikke helt billige 🙂

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.