Der er så dejligt i min have

Der er så dejligt i min have

Jeg bruger rigtig meget tid ude i min have 🙂 Jeg elsker, som du sikkert allerede ved, at plante, så, nippe og pusle derude. Men jeg nyder også at bruge haven. Det gør kæresten heldigvis også.

Så vi har netop investeret i lidt grej til vores nyopførte bålsted. Vi har mange aftener lavet snobrød og grillet pølser over bål, men ville gerne kunne udnytte bålet lidt bedre til at kunne lave mere end bare snobrød over flammerne.

Fra min tid som pædagog i en naturbørnehave, har jeg en smule erfaring med madlavning over bål, så jeg kender til bl.a. at lave paella og andre panderetter over levende ild 🙂

Vi har derfor købt et bålstativ, en stor pande, rist m.m. fra Bonfire.

Forleden skulle vi indvi udstyret, så v lavede madpandekager på den store pande, som vi derefter fyldte med kød og salat. Uhm det smagte bare RIGTIG GODT 🙂

Jeg synes det er en rigtig god og anderledes måde at lave mad på. Ganske uformelt, og alligevel rigtig sjovt.

Hele haven er også rigtig dejlig her i sommerperioden. Græsset omkring orangeriet som var lidt sen til at vokse, er nu frodigt og tæt.
Jeg har planer om at plante en rosenhæk omkring belægningen, så jeg får skabt en bedre rumfornemmelse omkring orangeriet

Det samme gælder omkring terrassen. Her vil jeg mægtig gerne have et bed med bl.a roser og lidt stauder, for at markere overgangen fra terrasse til græs. Igen også for at skabe en rumfornemmelse Det er et ældre billede jeg har brugt nedenfor, men det er for at du kan få fornemmelsen af, hvorfor jeg gerne vil lave en rumvirkning omkring terrassen.

Forleden var jeg også så heldig at få lov til at grave en stor syrisk rose op. Det sjove er at jeg faktisk selv plantede selv samme busk for snart 15 år siden 🙂

Den syriske rose stammer nemlig fra den have jeg anlagde i det hus min eksmand stadig bor i. Han er ikke den store havemand, så for ham var det ok at jeg gravede planten op.

Jeg har sat den i en stor krukke, og så håber jeg at den kan overleve der. Den skaber en rigtig dejlig sydlandsk stemning der på terrassen. Så kryds fingre sammen med mig, ik? For lige nu ser den altså ikke for godt ud :-/

Gode sommerhilsner2 thoughts on “Der er så dejligt i min have”

  • Skøn have du har, og lækkert bålgrej. Er helt sikker på, at det giver mange hyggelige timer. Krydser fingre for din syriske rose – de er så smukke.
    kh RIkke

    • Mange tak Rikke 🙂
      Du har ret: Der tilbringes RIGTIG mange dejlige timer ude i den have. Den Syriske rose har det dog ikke for godt pt. Den har smidt alle bladene.Den kunne ikke lide at blive flyttet. Så nu er den flyttet ned i min ‘børnehave’, hvor alle de planter der ikke er klar til at blive vist frem, og som kræver lidt ekstra omsorg bor. Så håber jeg at den klarer sig vinteren over, og blomstrer smukt igen til næste år 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.