Så kom foråret endelig

Så kom foråret endelig

Det er altid en glædens dag når foråret endelig kommer.
Jeg må indrømme at jeg faktisk troede det var en aprilsnar da vejrværten på TV2 d. 1. april fortalte at der en uge senere ville være chance for op til 20 graders varme flere steder i landet. Jeg kiggede på det tidspunkt ud på en snefyldt have. Her havde foråret i hvert fald ikke fået fat endnu!

Men han havde søreme ret: Der blev 20 graders varme – og inde i orangeriet sneg vi os på et tidspunkt op over 30 grader!

Det har ellers været begrænset hvad der har været af haveliv i de seneste måneder. Men det har været okay, for vi (eller nok mest kæresten) har haft travlt med projekter indendøre.
Arbejdsfordelingen imellem os har været perfekt: Jeg er kommet med ideerne, og han har udført dem 😀

Vejrskiftet kom som var det bestilt: Projekterne indenfor er færdige og vi er klar til at tage fat ude i haven. Foråret er SÅ velkommen.

Der er mange ting der skulle ordnes, efter sådan en hel vinter uden at der er blevet gjort så meget der ude:

  • Blade skulle rives sammen
  • Den spirende ukrudt skulle bekæmpes
  • Visne stauder skulle klippes ned
  • Vinteropbevaringshuset i orangeriet skulle pilles ned
  • Planter der ikke havde overlevet vinteren skulle smides på komposten
  • Orangeriet skulle rengøres og der skulle ryddes op derinde også

Så det var bare om at gå i krig. Og det gjorde vi så 🙂
Kæresten klarede alt det grove med blade og grene, og jeg tog mig af bedene.
I fællesskab klarede vi orangeriet, og nu er der kun puslerierne, og en lille oprydning på plantebordet tilbage.

Hundene nød også at tage en pause under glasset i de varme stråler <3

Det er så dejligt at vi er kommet igang i ordentlig tid. Også fordi at jeg skal opereres i foden i næste måned, så jeg bliver handicappet i ca 6 – 8 uger. Så det er vigtigt at der ikke er for meget ukrudt der skal holdes i ave – det er yngstedatteren der har lovet at hun nok skal hjælpe mig i haven i den periode, så det hele skal være lidt overkommeligt 😉

Jeg fik også sået nogle overvintrede frø fra sidste år, som jeg vil prøve at forspire. Jeg er lidt i tvivl om alle frøene har haft de bedste forhold vinteren over, men nu prøver jeg. Fik sået violfrøstjerne, pom-pom stokrose (kan ikke huske det oprindelige navn) , pom-pom valmuer (kan heller ikke her huske det rigtige navn) og akelejer.
Så nu står mine forspiringspotter i et lyst vindue og hygger sig, så de kan spire og gro, indtil de er store nok til at flytte ud i orangeriet og vokse sig endnu større, indtil de skal flyttes ud i mine bede.

Så nu kan varmen og solen rigtig komme an, for jeg er SÅ klar <3

Rigtig god weekend til dig og dine.

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.