Sådan har jeg brugt de seneste dages fritid

Sådan har jeg brugt de seneste dages fritid

Hvis du følger mig på Instagram har du måske set et lille hint omkring at jeg har kastet mig ud i at sy igen. Efter ca. 5 års pause.
Jeg har overtaget en rigtig god symaskine, som er i en helt anden liga end den gamle jeg havde, så syglæden er blomstret. Det er virkelig dejligt 🙂
Og når nu ikke årstiden er til ret mange timer ude i haven, ja så er tidspunktet for at sidde ved symaskinen og nørkle helt perfekt 🙂

Jeg ELSKER kjoler. Og jeg har haft rigtig mange af dem. Jeg skriver ‘haft’. Og det er fordi jeg solgte dem alle sammen da jeg fik klippet håret helt kort. Så syntes jeg at jeg så helt forkert ud, når jeg havde sådan en smuk og til tider ‘larmende’ kjole på. Jeg befandt mig ganske enkelt ikke tilpas i mine smukke smukke kjoler.

Men nu er håret ikke længere kort, og jeg er atter blevet ‘kjolepige’ 🙂

Så nu hvor jeg har fået en rigtig god symaskine, så er det bare om at kaste sig ud i syningens kunst og få syet nogle smarte kjoler til min garderobe.

 

Jeg har arvet glæden ved at sy fra min mor. Hun var hjemmesyerske for daværende skjortefabrik Angli i Herning, da vi 3 unger var små. Det var perfekt, for så kunne hun arbejde og alligevel være hjemme hos os, imens min far gik på arbejde uden for hjemmet.
Sidenhen syede hun meget tøj til os. Men da jeg var barn synes jeg bestemt ikke det var fedt at gå i hjemmesyet tøj. Jeg ville have mærketøj lige som de andre. Men da jeg blev ung, syntes jeg det var det vildeste, at jeg kunne vise min mor et billede af et eller andet lækkert stykke tøj jeg gerne ville have, og så syede hun det til mig.
Ofte sad jeg ved siden af hende og så hende sy. Jeg sad der også når syprojektet ikke helt artede sig som hun ville, og det hele blev smidt hen i et hjørne -dog altid for at blive fundet frem igen og gjort færdigt.

 

Da mine egne børn var små og da jeg fik mit første hus, begyndte jeg at sy en del: Der blev syet gardiner, puder, duge, baby-voksi-poser, babytøj og meget mere.
Men livet ændrede sig, og syningen blev skrinlagt. For 5 år siden gik jeg atter så småt igang med at sy, men slet ikke i samme kaliber som tidligere. Men NU er jeg helt klar til at give den gas ved symaskinen.
Der er dog mange teknikker der skal læres og pudses af, men det er jo det sjove i alle de ting vi kaster os ud i at lære eller at blive bedre til.

Derfor er jeg så heldig at skønne Christina fra bloggen Fru Frilda vil dele hendes bedste sy-tips og tricks med dig og mig. Christina er nemlig super dygtig til at sy, og hendes hjemmesyede kjoler er virkelig flotte. Så når du er færdig med at læse med her hos mig, så gør dig selv den tjeneste at klikke dig forbi Fru Frilda. Du vil ikke fortryde det 🙂

Christina deler alle hendes guldkorn med os i næste uge, så det er om at følge med her på bloggen. Og du kan godt begynde at glæde dig. Jeg ved i hvert fald at jeg skal nærlæse hvad hun skriver. Jeg kommer helt sikkert til at lære noget.

Her ser du så det færdige resultat. Kjolen er syet i jersey stof, så den falder derfor rigtig flot 🙂

Jeg glæder mig til at indvie kjolen om nogle dage. Og jeg glæder mig endnu mere til at skulle igang med næste syprojekt. Jeg har endnu ikke planlagt hvad det skal være, men mon ikke det bliver endnu en kjole? 😉

På søndag skal jeg have julekransebindingshyggedag sammen med mine 3 bio- og bonus-tøser. Det glæder jeg mig virkelig meget til. Det bliver så hyggeligt at skulle lave julenørklerier med dem alle 3.
Jeg samler på stjernestunder, og på søndag bliver en af dem <3 Jeg ved det!

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.