Sådan kom jeg så småt videre efter skilsmissen

Sådan kom jeg så småt videre efter skilsmissen
At komme videre efter en skilsmmisse

Jeg har skrevet om det før, men jeg har vist aldrig fortalt helt nøgternt omkring hvad jeg gjorde for at få mig selv på rette vej igen, efter jeg blev skilt.

Som jeg fortalte for et par dage siden, havde jeg det ad pommern til de første 2- 3 år efter min skilsmisse. Jeg havde selvfølgelig også perioder hvor jeg havde det rigtig godt. Men overordnet set, var jeg i en livskrise som jeg kun kunne komme igennem ved hjælp af tid, beslutsomhed og overskud:
Tiden gik jo af sig selv.
Beslutsomheden var jeg også i besiddelse af.
Men overskuddet var ’the missing link’ i de første år.

 

Manglende overskud

Jeg havde ikke lyst til – kunne ikke overskue det –  at komme ud og være social og skabe nye relationer. Havde det bedst derhjemme i de trygge omgivelser. Jeg blev jo stadig trukket rundt i systemet i forhold til afklaring omkring min piskesmældslæssion. Jeg tog stadig en masse smertestillende medicin som jeg efterhånden følte forgiftede mig mere end det gavnede, og mine følelser var et stort kaos.

Vendepunktet

Jeg tror vendepunktet kom, da jeg kom i arbejdsprøvning hos skilsmisseraad.dk . Her skulle jeg primært arbejde som skribent og fotograf. Det var et FANTASTISK sted at arbejde:
Jeg kunne bruge min pædagogiske baggrund, min erfaring fra skilsmissen. Min viden som mor til skilsmissebørn. Og mine evner til at formidle det skrevne ord og naturligvis min erfaring som fotograf 🙂

skilsmisseraad-logo

På det tidspunkt havde jeg været skilt i 2,5 år.

Min chef var (og er!) et meget, meget dejligt menneske. Hun kunne rumme mig (og min livskrise) og hun vidste nøjagtigt hvad jeg gik igennem. Hun var selv blevet skilt nogle år forinden. Via mine arbejdsopgaver fik jeg på en eller anden måde bearbejdet den situation jeg stod i, samtidig med at jeg oplevede at jeg igen kunne udrette noget spændende på arbejdsmarkedet, til trods for at jeg stadig blev holdt ufrivilligt på kontanthjælp.

Da vi i virksomheden udelukkende beskæftigede os med alt omkring skilsmisser – websiden er Danmarks største samling af viden, opgaver og skabeloner til tiden før, under og efter en skilsmisse – blev jeg ’tvunget’ til at tage stilling til min egen situation.

Samtidig blev jeg sendt ud på en ’mission’.

Den mission kan du læse mere om i morgen 😉Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.