Sådan laver du et græskar der holder evigt

Sådan laver du et græskar der holder evigt

I anledning af Halloween, har jeg i år prøvet at lave nogle græskar der holder evigt 🙂
De foregårende år har jeg købt rigtige græskar til at stille til pynt ved hoveddøren. Men jeg synes hurtigt de rådner og bliver grimme at se på. Så i år besluttede jeg mig for at lave mine egne i beton. Så kan jeg tage dem frem år efter år – uden fare for at de er rådnet op 😀

 

Jeg fandt nogle gamle nylonstrømper i strømpeskuffen. Lavede en betonblanding. Fyldte en passende mængde i strømpen (alt efter hvor stor jeg ville have at det færdige græskar skulle have). Bandt en knude på strømpen. Og slutteligt bandt jeg snore på kryds og tværs for at skabe formen.

 

Efter ca. 2 døgns tørretid kunne jeg fjerne snore og strømpe. Og vupti! Jeg havde lavet nogle ufogrængelige græskar 😉

Jeg har malet alle betongræskarene, men man kan også sagtens lade dem stå ‘rå’. Dog vil de kunne suge vand til sig (hvis de står ubehandlede) og kan sprænge ved frost…men det er der vist ikke fare for ved denne halloween!

 

Græskarene bliver først malet sort, dernæst med et tyndt lag okker ovenpå, og slutteligt kommer der en smule kobber og turkis (for det irrede look)

 

Her har det ene græskar fået den sorte bundfarve og et lag okker ovenpå.

 

Det færdige resultat:

De 2 største græskar har fået plads ved hoveddøren. Her har jeg også lavet ‘stilken’ i beton. det gjorde jeg i samme ombæring som da jeg støbte selve græskarene: Jeg lod være med at binde knuden på stømpen så langt nede, så der kunne presses lidt beton op i en spids, så det ligner stilken).

 

Det mindste af græskarene har fået en rigtig træ-stilk. Den har jeg bare limet på med en limpistol. Dette her græskar har også fået en kraftigere okkerfarve, fordi jeg ville have at det skulle være mere ‘græskarfarvet’ 😉

 

Så sværere er det altså ikke at lave dine egne græskar, som du kan bruge år efter år.
Der er stadig en del tilbage af oktober, så hvis du også vil skabe lidt halloweenstemning på din fortrappe, er det bare om at kaste dig ud i det 🙂

Må din efterårsdag blive solskinsrig og lun <3Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.