Sådan laver du en personlig sten til din terrasse

Sådan laver du en personlig sten til din terrasse

For nogen tid siden så jeg på en af mine favoritblogs: My Loving Home and Garden, at hun havde fået lavet en meget personlig sten til hendes havegang: Der var poteaftryk fra hendes hund. Det så rigtig fint ud, og jeg tænkte at det var lige netop sådan en sten jeg skulle have lavet, for at sætte det sidste personlige præg på orangeriet.

Jeg kontaktede den keramiker der havde lavet den smukke sten, men på grund af at vi i mange weekender frem, ikke har tid til at køre den lange tur til hendes værksted (for at lave poteaftrykkene) og fordi vores gamle Beagle Bella ikke kan klare så lang en køretur, blev kæresten og jeg enige om at vi må prøve at lave vores egen sten: Med poteaftryk fra vores hunde Bella og Karla.

Jeg har søgt nettet tyndt for ideer og fremgangsmåder, og er endt med et produkt der hedder MakeMake. Det er råt som beton, fleksibelt som ler og stærk som keramik. Det er LIGE det jeg har brug for!

Jeg bestilte MakeMake via firmaets webshop, og så var det bare om at vente tålmodigt på at produkterne blev leveret 🙂

Forleden fik jeg det så leveret, og sådan gjorde vi:
 • Kæresten byggede en form ud af små stykker træ, hvor det inderste mål har samme størrelse som de mursten vi har lagt som belægning inde i orangeriet.
 • Fyldte rammen ud med MakeMake og glattede den så meget ud som muligt (vi brugte en murerske)
 • Bella var den første der skulle afsætte sit poteaftryk. Det er ikke nemt når man er en gammel hund der efterhånden er lidt stivbenet, og hellere vil ligge på sin pude og sove. Hvad skal al den her virak været godt for, syntes hun at tænke 😉
 • Den næste der skulle afgive sit poteaftryk var Karla. Det var noget nemmere, da hun finder sig i hvad som helst, og så er hun lidt mere ‘handy’ end Bella.
 • Se billederne af processen:

MakeMake blev blandet, og fyldt op i træformen

Overskydende ‘ler’ skrabes af, og glattes ud

Bella har lige givet sit aftryk, og nu er det Karla’s tur

En pote sættes forsigtigt ned i MakeMake-leret

 

Der trykkes let, og krydses fingre for at aftrykket er lykkedes 🙂

 

Nu er det bare om at vente i ca. 1 døgn, hvor leren skal hærde.

I morgen vil jeg så male stenen så den ligner gammel irret kobber. Jeg tror det vil se rigtig flot ud inde i orangeriet. Den vil selvfølgelig skille sig ud, men ikke skæmme, da der er lidt de samme nuancer i gulvet.

Følg med i morgen og se om processen gik som håbet 🙂

 

 2 thoughts on “Sådan laver du en personlig sten til din terrasse”

 • Åhhh hvor fint. Hvorfor har jeg slet ikke set det her opslag?? Jeg iler straks videre for at se om jeg kan finde opslaget med den færdige sten.
  Vi er utroligt glad for vores sten – og snart skal Lukla have en sten også. Hun mangler ligesom i vores “stensamling”.
  Hyggeligt at hilse på dig i Fredericia
  Knus Susan

  • Hi hi Susan 🙂 Det er altid sjovt når man støder på gamle indlæg på andres blog. I må have lavet en sten til Lukla også, og I har jo en rigtig dygtig kunstner til at lave den 🙂
   Ja det var virkelig hyggeligt at møde dig i Fredericia 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.