Sådan overvintrer du dine Pelargonier

Sådan overvintrer du dine Pelargonier

Jeg vil vise dig en gammel metode jeg fandt på nettet sidste efterår, da jeg stod med mine smukke pelargonier jeg ikke nænnede at smide ud: Sådan overvintrer du dine Pelargonier

Det er vist ved at være på tide at jeg får skrevet et par ord 😀
I den sammenhæng vil jeg her indskyde, at hvis du synes det er for lidt du hører til mig, så kan du følge mig på Instagram og Facebook, hvor jeg er ret aktiv. Her vil du løbende kunne følge mig og se billeder fra min hverdag. Ofte er det fra min have og orangeri 🙂

Men i dag vil vise dig noget jeg er ret stolt af (og som jeg synes er er sjovt overhovedet har kunne lad sig gøre): Det er lykkedes mig at overvintre nogle Pelargonier på en lidt anderledes måde end man lige ville tro.
I efteråret da jeg tog mine Gorgineknolde op af jorden for at overvintre dem, læste jeg tilfældigt en artikel om, hvordan man i gamle dage gjorde det sammen med Pelargonier: Altså at man bankede dem løs for jord og klippede dem ned og lagde dem tørt og frostfrit.

 

Så jeg kastede mig ud i projektet

Og søreme så om ikke det lykkedes! Jeg lagde 3 Pelargonier til overvintring. 2 af dem klarede det! Og de skyder lystigt i orangeriet nu 🙂 De var ellers et par tørre pinde da de kom ud af mørket for en måneds tid siden, da jeg tog dem frem samtidig med Georgineknoldene. Men der gik ikke mange dage, før de nød at få jord vand og lys i orangeriet.

Så det kan anbefales at bruge denne overvintringsmetode hvis man har nogle Pelargonier man gerne vil bruge næste år, men ikke har mulighed for at overvintre på andre måder.

Pelargonie fra sit vinterhi og at skulle overvintre
Nogle meget tørre Pelargonier blev taget frem fra mørket for en måneds tid siden. Jeg havde opbevaret dem i en flamingokasse, foret med en avis.

 

Pelargonie er kommet ud af at skulle overvintre og i ny potte
Hver plante blev trimmet lidt. Både rodnettet og i toppen fik en tur. Derefter fik de hver en potte med frisk jord, vand og masser af lys og varme.

 

Pelargonie i potte med nye spæde skud - 14 dage efter overvintre
Og ca. 14 dage efter, så pelargonierne sådan ud. Der var god livskraft i dem.

 

Pelargonie i potte med nye blade og skud 14 dage efter overvintre
Her er også en Pelargonie, 14 dage efter den er kommet ud af vinterhi.

 

Pelargonie i potte i fuld vækst 1 måned efter overvintre
Nu har planterne stået i orangeriet i ca 1 måned, og de skal snart i større potter 🙂

 

Pelargonie 1 måned efter overvintre
Denne her er allerede ved at sætte blomster 🙂

 

Så nu behøves du ikke holde dig tilbage med at købe de smukke Pelargonier, hvis du synes det er træls bare at skulle ende med at skulle smide dem på komposten til efteråret, fordi du ikke har mulighed for at overvintre dem. Du kunne prøve min metode og se om det kunne fungere for dig, og se om du også var heldig 🙂

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.