Sandheden om livet efter en skilsmisse

Sandheden om livet efter en skilsmisse
Gamle minder dukker frem

I dag skulle jeg lede efter nogle billeder på min eksterne harddisk. Jeg giver mig sjældent tid til at kigge på gamle billeder på denne, fordi der altid er et formål med at jeg logger ind på harddisken. Der er altid lige en billedfil jeg skal have fat i, fordi jeg skal bruge den til noget bestemt, og sjældent er det bare for at kigge for hyggens skyld.

I dag havde jeg lige nogle ledige minutter, og jeg gav mig tid til at kigge nogle gamle billeder fra min telefon, som jeg har uploadet i en mappe for sig.

Sandheden om livet efter skilsmissen

Vi er tilbage i 2010, næsten 12 måneder efter min skilsmisse. Jeg fejrer fødselsdag for min ældste datter i mit tidligere hjem, sammen med eksmand, dennes nye kæreste, og bedsteforældre – og jeg ligner L-O-R-T!

Jeg fik faktisk et helt chok da jeg så billedet. Jeg havde helt glemt disse billeder, og den første tanke jeg fik, var at jeg måtte slette dem med det samme. Men så slog det mig at det er vigtigt at jeg gemmer dem: Lige netop disse billeder vidner om et menneske der har det ad pommern til. Men kæmper alt hvad hun har lært, for at komme igennem en livskrise. Og for at være mor og kunne holde sammen på den lille familie.

Jeg var et dårligt sted i mit liv

På det tidspunkt havde jeg i nogle år været på alverdens smertestillende medicin, på grund af mit piskesmæld. Det betød at vægten var steget betydeligt. Samtidig kæmpede jeg med at komme ud af systemet. Jeg var endt på kontanthjælp efter at jeg ikke længere (også på grund af piskesmældsskaden) kunne magte at køre min fotografvirksomhed, som ellers blomstrede på 6. år.
Som krølle på halen, havde jeg ikke det fjerneste overskud til at yde kærlighed og omsorg for mig selv. Så jeg fyldte mig med forkert mad, og kunne ikke overskue at dyrke motion.

Den forkerte mad og den manglende motion var ikke nyt. Det fortalte jeg i et blogindlæg her og her. Men nu var der så bare kommet en skilsmisse oven i, samt en uoverskuelig jobmæssig situation jeg havde svært ved at overskue.

Jeg kæmpede for at se ud som om jeg havde det godt. Men som alle og enhver kan se på billedet, så kunne det vist ikke skjules:

dsc00900

På billedet vejer jeg mindst 35 kilo for meget. Jeg havde ikke energien eller overskuddet til at komme ned i medicinforbrug eller at komme igang med en sundere livsstil.
Det eneste jeg kunne koncentrere mig om, var at skabe en stabil base for mine elskede 2 døtre. Uden dem var jeg intet!

Heldigvis er jeg født og opvokset med et positivt syn på livet, samt en jernvilje. Det var helt sikkert derfor jeg klarede mig igennem de første par år efter skilsmissen. Uden at gå helt ned med flaget.

Jeg brugte min energi på at komme videre

Dem der påstår at de kommer igennem en skilsmisse på et par måneder fortæller enten ikke sandheden, ellers lyver de over for dem selv. Og det er uanset om man er den der har besluttet sig for skilsmissen eller om man er den der bliver forladt. En skilsmisse vil ALTID være en livskrise som tager lang tid at bearbejde.

For at få tankerne på gled, brugte jeg rigtig meget tid på at være kreativ i de hjemlige rammer. I de første 3 år lagde jeg rigtig meget energi i mit og pigernes hjem. Det var vigtigt for mig at vi fik skabt en base som var helt vores egen.
Jeg og pigerne lavede mange ting. Som f.eks:

 • Vi væltede en væg, så ældstedatteren fik et KÆMPE værelse
 • Satte tapet op i de forskellige rum, for at skabe hygge.
 • Ændrede haven totalt.
 • Anlagde en lille terrasse i forhaven.
 • Satte kælderen i stand og fik indrettet et vaskerum samt hundespa.
 • Malede lågerne i køkkenet og fik lagt nyt gulv på.
 • Opgraderede pigernes badeværelse med pudsede vægge og nyt gulv.
 • Og meget meget mere.

2013-02-07-17-12-11 2013-02-07-17-12-18 2013-02-07-17-12-54 2013-02-07-17-13-40 2013-02-07-17-14-07 2014-07-18-22-52-03 dsc00077 dsc00082 dsc00801 dsc00806 dsc00901 dsc00902 dsc01036 dsc01041

Alle disse projekter gjorde mig godt, og jeg fik skabt det hjem jeg følte blev vores eget. Og som KUN var vores, uden spor af tidligere ægteskab og skilsmisse.

Da alle disse ting var på plads, kunne jeg begynde at koncentrere mig mere om mig selv og hvad jeg ville med mit liv.
Hvordan jeg skulle undgå at være på medicin.
Få en sundere livsstil.
Samtidig med min konstante kamp om at få en afklaring i forhold til mit fremtidige arbejdsliv.

Mere om den nye tid efter at være kommet ‘på den anden side’ efter skilsmissen – 3 år efter – om et par dage 🙂2 thoughts on “Sandheden om livet efter en skilsmisse”

 • Elsker dig <3 Du er bare sej. Elsker dit positive livssyn, din altoverskyggende kærlighed for pigerne som gjorde dem godt i skilsmissen – men måske dig mindre godt. Jeg elsker hvilken god mor du er. Og så elsker jeg hvor god du har været til, at komme ud på den anden side og bare have et dejligt liv og et mindst ligeså skønt indre som ydre ❤

  • Åh sødeste du <3
   Jeg mangler ord.

   TAK for dine søde og kærlige ord. De betyder mere end du aner.

   Elsker dig min skat :-*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.