Snart skal jeg igang i haven igen

Snart skal jeg igang i haven igen

Det er jo ‘lige om lidt’ at havesæsonen skydes igang, og jeg kommer ikke til at mangle planer i haven.

Jeg vil tage fat hvor jeg slap: Nemlig i min forhave, og omkring mit orangeri.
Forhaven begyndte vi at omlægge i efteråret. Vi nåede ret langt, men der er stadig en del at lave: Hækken ud til indkørslen skal fjernes og erstattes med en mere let beplantning. De nye bede skal færdiggøres og finpudses og kæresten skal have kreeret nogle jernstativer til diverse planter 🙂

Omkring orangeriet vil jeg gerne have plantet en rosenhæk. Jeg er endnu ikke enig med mig selv om, hvilken rose det skal være, men jeg tænker på om jeg skal være ‘vovet’ og vælge en rose med en kraftig farve, som f.eks. Lady Emma Hamilton

Haven
Den smukke rose Lady Emma Hamilton

Jeg synes farven er så smuk, og selve blomsterhovedet er smukt og fyldigt. Jeg er dog i tvivl om farven i blomsten ikke kommer til at skabe nok kontrast til belægningen omkring orangeriet. Den er jo gullig, så jeg kan have min tvivl om belægningen så ikke kommer til sin ret:

Haven
Mit elskede orangeri skal da have en romantisk indramning

Bum bum bum det er en stor beslutning, men der er heldigvis tid endnu, inden den skal tages 🙂

 

Andre planer i haven

Af andre haveplaner er der endnu en rosenhæk der ‘spøger’.
Eller: Jeg ved ikke helt om det skal være endnu en rosenhæk, eller om det nærmere skal være lidt buske og stauder i skøn forening.
Det er rundt om vores træterrasse jeg gerne vil skabe en blød og levende ‘afgrænsning’.
Jeg fik ideen da vi i sommers var på havebesøg hos Helle Troelsen i ‘Troensehaven’.  Sikken en smuk og indbydende have hun har fået skabt. Og omkring hendes træterrasse havde hun også plantet en naturlig afgrænsning:

Haven
Billede er lånt fra Helle Troelsens hjemmeside

 

Her kan du se vores træterrasse der mangler lidt, for at den kan komme på højde med Helles 😉

 

Haven
En ret kedelig terrasse til et utroligt charmerende hus

Hvis du har nogle gode ideer eller forslag til hvordan jeg kan få vores træterrasse til at blive mere integreret i haverummet, hører jeg rigtig gerne fra dig. Ideer modtages med kyshånd og smid gerne en kommentar nedenfor 🙂

Vejret er så mildt i dag, så jeg tror jeg vil gå en lille runde ude i haven og glædes over at det så småt begynder at spire 🙂
Inden vi ser os om er vi atter i fuld gang ude i det grønne og går konstant med jord under neglene….

Må din lørdag blive lys og forårsagtig <32 thoughts on “Snart skal jeg igang i haven igen”

 • Det er så dejligt med planer 🙂
  Jeg synes, din rose vil passe fint med belægningen (for så vidt man kan se farver på en skærm), men jeg er også personligt mere glad for farveharmonier end farvekontraster.
  Jeg glæder mig til at se, hvad du vælger.
  Mange hilsener, Lisbeth

  • Du har ret Lisbeth: farveharmonier er meget smukke, så måske valget slet ikke bliver så svært 🙂

   Sværere bliver det med at få lavet en flot løsning omkring træterrassen 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.