Sommeropdatering – sommerferie

Sommeropdatering – sommerferie
Sommerferie

Typisk mig, når der er sommerferie!

Når sommeren rammer mig, så går jeg i stå på bloggen… øv altså Frøken Leth. Jeg skal se om jeg kan stramme lidt op på den fadæse, og jeg starter NU!

Der er sket lidt siden jeg sidst skrev et indlæg, og det vil blive for langt, hvis jeg skal skrive det hele, så her kommer mine foreløbige sommer i highlights:

 • Var så heldig at blive genansat hos min tidligere arbejdsgiver hos skilsmisseraad.dk , parforholdsraad.dk og sammenbragtfamilieraad.dk som skribent sommeren over. Det var dejligt at ‘komme hjem’ 🙂
 • Fået nyt arbejde med ansættelse pr. 15.8. (projektansættelse som jeg vil fortælle meget mere om når det hele er officielt)
 • Fået lavet en gentest på mig selv, omhandlende min evne til at tage på / tabe mig og hvilke madvarer der påvirker min krop positivt og negativt. Mere om det senere i indlægget.
 • Hygget med mine unger (imellem deres vagter på deres respektive fritidsjobs)
 • Klippet begge hunde
 • og meget meget mere….

gentest

 

Jeg vil lige fortælle lidt mere om gentesten, for den kan jeg virkelig anbefale:

Kender du Sofia Sommer og hendes blog lowcarb.dk ? Hvis du interesserer dig for sund livsstil, så er hendes side et besøg værd.
Jeg abonnerer på Sofias nyhedsbrev, og for et par måneder siden var der et tilbud om at få lavet en gentest hos laboratoriet Nordic VMS og derefter en gennemgang af testen sammen med Sofia, som er uddannet inden for ernæring og sundhed.

Efter et par dages betænkningstid, sprang jeg til. Jeg ville gerne vide hvad der ligger i mine gener der gør at jeg har så svært ved at tabe mig, og hvilke fødevarer min krop reagerer positivt og/eller negativt på, i forbindelse med vægttab.

Efter at have udført den tilsendte gentest-kit her hjemme, gik der ca en måned, og så forelå der et gentestresultat, som jeg kunne downloade.
Dernæst aftalte jeg en tid med Sofia for en konsultation via Skype, hvor hun gennemgik alle resultaterne sammen med mig.

Testen inklusiv konsultation kostede 2.000,- og jeg synes det var hver en krone værd. Jeg fik de manglende svar, og blev MEGET klogere på min krop, og lærte at det ikke er mig der er for ‘slap’ ifht. mit vægttab, men at det (desværre) er genbestemt i mit tilfælde.
Jeg lærte hvilke fødevarekategorier der booster min krop og sundhed, og hvilke fødevarer der sætter en stopper for de gode intentioner.

Jeg vil klart anbefale gentesten til enhver, der en gang for alle vil vide hvordan deres krop ‘er sat sammen’.

Jeg har nu i ca 2 uger levet ud fra de tips og ideer som Sofia gav mig, og forandringerne er markante:

 • Min hud reagerer med en SERIØS udrensning. Jeg ligner en teenager, så mange bumser og knopper har jeg, men jeg ved jo det forsvinder igen, og min hud bliver flot og strålende.
 • Min mave kører fantastisk. Jeg har ‘altid’ døjet med en mavefunktion i ubalance.
 • Mit blodsukker holdes stabilt fra morgen til aften og jeg har ikke det voldsomme behov for at ‘snacke’ i tide og utide.
 • Jeg stresser ikke længere over, hvis jeg ikke når hen at træne 4 x om ugen.
 • Vægten? Det ved jeg ikke. Jeg skal nemlig ikke veje mig 😉

Om der er plads til en is her i sommerferien? Ja da! Jeg ved nemlig nu, hvordan min krop reagerer på bl.a. mælkeprodukter, og hvad jeg kan gøre for at blodsukkeret og min mavefunktion ikke ryger af sporet igen.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.