Sunde alternativer

Sunde alternativer

Traditionen tro skal vi i januar måned ændre lidt på kosten, og jeg er startet ud med at par sunde alternativer.

Jeg kan godt lide at eksperimentere med maden, så jeg kan få alt det sunde, og det samtidig smager i nærheden af det mere syndige. Nogen vil mene at hvis man vil have syndig mad, skal det også laves som sådan, men jeg vil gerne kunne spise maden med god samvittighed, uden at tænke på at jeg har indtaget en masse unødige kalorier.

Det lyder helt vildt helligt, det ved jeg godt. Men det er det slet ikke, for jeg spiser også gerne en meget svedig brownie eller en sovs der nærmest kan stå selv, på grund af al fløden. men det er jo ikke i hverdagen jeg spiser dette. Her prøver jeg så vidt muligt at få sund mad i kroppen. Det har bare den bedste effekt på mig. Jeg bliver ikke oppustet, sover bedre, og træner også bedre. Selvfølgelig ryger der også hvidt brød eller ris/pasta ind engang imellem. Så mere fanatisk er jeg absolut heller ikke 🙂

Nå, tilbage til de sunde alternativer:

IMG_7881
Jeg havde den daglige pulp tilovers fra morgenens juiceproduktion, og syntes ikke lige jeg havde tid til at bage pulpboller senere om eftermiddagen. Så tænkte jeg, at pulpen også måtte kunne bruges til at lave ‘frikadeller’ af. Vi har nemlig tidligere lavet rødbededeller, som blev lavet på nogenlunde samme måde.

Opskrift på pulpfrikadeller:
Pulpen bestod af spinat, broccoli, ananas, gulerod og rødbede.

Ca. 350 g. pulp
2 æg
Salt og peber efter smag
Havregryn så massen bliver som fars
Små stykker feta
2 små fed hvidløg

Hele massen blandes godt, og steges på panden.

Vi fik couscous salat til og et stykke godt brød. Åh det smagte så lækkert!

Da jeg tog til træning direkte fra arbejde i dag, havde jeg ikke fået frokost, så der blev trænet på tom mave :-/
Så da jeg kom hjem, lavede jeg for første gang en æggelatte.

Jeg var lidt spændt på om jeg ville synes den var lidt ulækker, men jeg blev MEGET overrasket. Den smagte SÅ godt: Cremet og ikke mindst var den mættende.

Jeg har sådan en lille smoothie maker (super smart lille blender) hvor jeg gjorde følgende:

Opskrift på æggelatte
Slog et helt æg ud i den tilhørende flaske til smoothie makeren (alm. blender eller stavblender kan sagtens bruges).
Lavede et krus stærk instant kaffe.
1 spsk. kokosolie
1 lille spsk. Sukrin Gold
1 lille spsk. mørk kakao

Blendede det hele (UDEN kaffen) hvor jeg derefter hældte kaffen i, og blendede igen.

Hældte det over i mit kaffeglas og nød den varme drik 🙂

Mums siger jeg bare!

Det skal jeg til at lave lidt oftere, når jeg skal have lidt godt, efter træning eller lignende 🙂

Prøv den, den er slet ikke slem, selvom den lyder sådan 😀

Har du prøvet at lave nogle alternative retter? Del dem gerne med mig. Jeg er altid frisk på at lave noget nyt, sundt og spændende 🙂



TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)

  Subscribe  
Giv mig besked

%d bloggers like this: