Om at tage mod til sig og tage det første spadestik

Om at tage mod til sig og tage det første spadestik

Jeg har efterhånden skrevet en del om mine haveplaner for min forhave. Jeg er STADIG i planlægningsfasen. Nok mest af alt fordi vi ikke lige har haft tid til at starte ud, men nok også mere fordi jeg er lidt nervøs for om jeg tager de rigtige beslutninger. Jeg ved godt der ikke er noget der ikke kan gøres om, men det kræver RIGTIG meget arbejde, og det ville ærge mig hvis vi efter kort tid skal lave det hele om, fordi det alligevel ikke fungerer.

Som jeg skrev om forleden, så har jeg fået taget nogle super gode billeder af haven set oppefra. Det hjælper mig en del til, hvordan jeg vil forme bedene. jeg diskuterer dog stadig med mig selv om jeg vil have et bed helt ud til hækken, samtidig med at jeg laver studebed/ rosenbed der hver der nu er græsplæne.
Jeg diskuterer også om jeg vil have nogle høje slanke kugleformede træer der ved hækken, for at give lidt tiltrængt højde….ååååh tankerne er mange, og jeg ANER simpelthen ikke hvad jeg vil!

Derfor vil jeg mægtig gerne have din hjælp: Hvad synes du ville fungere godt i min forhave?

Her ses forhaven ud mod vejen. Den gamle vandpost bliver integreret i de nye blomsterbede.

 

Her ses afstanden fra huset og ud mod hækken, og indgangen til den større have på den anden side af huset.
Den lave rosenhæk helt inde ved huset bliver bevaret.

<

Her ses herligheden ude fra vejen. Til højre i billedet anes indkørslen.

 

Den foreløbige plan

Jeg har besluttet mig for at inddrage græsplænen til at være 2 mindre blomsterbede ( i blålige nuancer), med stier der forbinder det hele. Hækken ud til indkørslen bliver fjernet, og erstattet med en rosenhæk (hvide roser tænker jeg)
Også ved jeg ikke mere!!!!

Skriv gerne i kommentarfeltet hvad du har af ideer og forslag. Jeg tager imod dem med kyshånd 🙂

Tusind tak for dit input!4 thoughts on “Om at tage mod til sig og tage det første spadestik”

 • Hej Kira
  Umiddelbart vil jeg sige, at det er svært at planlægge en have for andre, især når man kun ser den på billeder.
  Det lyder godt med to mindre blomsterbede, men husk, det giver ekstra arbejde med plæneklipperen, fordi du skal uden om bedene, men det er du sikkert obs på.
  Med hensyn til en hæk af hvide roser, tror jeg, du bliver glad for det. Jeg vil foreslå dig rosen Louise Bugnét, den er hårdfør og blomstrer stort set hele sæsonen.
  Der er noget på dine billeder, som falder mig i øjnene, det er det buskads du har for enden af haven. Er der noget spændende i det, eller kan det evt lettes lidt. Jeg synes ikke det pynter, men måske er du glad for det?
  Det er vist, hvad jeg kan bidrage til, vi må se, om andre er bedre til at ramme dine ønsker.
  Hilsen Lisbeth
  PS jeg kan anbefale dig at købe roserne hos Jas roser, du bor ikke langt fra ham, måske har du været der.

  • Tusind tak for dit input Lisbeth 🙂 Alle forslag og gode ideer modtages med kyshånd. Det er altid rart at få ‘andre øjne’ på det man går og roder med 🙂
   Buskadset for enden kunne nok trænge til endnu en trimning. Vi gjorde det også i foråret, men der er åbenbart krudt i jorden her hos os, for tingene gror som bare pokker 😀

   Jeg har aldrig været hos Jas Roser. Det må prøves. Tak for tippet 🙂

 • Det er en spændende proces, du er i gang med. Vi gjorde os også mange tanker frem og tilbage. Hvis du vil læse vores overvejelser, er de her: https://byhaveniebeltoft.dk/de-foerste-overvejelser/
  Roser til et romantisk gammelt hus lyder sødt, og hvis jorden er i orden, og de får masser af sol i bedet, må det være en god ide.
  Held og lykke med planerne. Husk at nyde processen, selv om det kan føles lidt træls ind i mellem.
  Mange hilsener, Lisbeth

 • Selv tak. Selvom det har været en dårlig sommer, er alt groet helt vildt, især om sommeren sker der en masse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.