Torsdags-tip #25

Torsdags-tip #25

Så er det atter tid til et torsdags-tip

Denne uges tip er en opskrift på en kage som jeg bagte i går da vores naboer kom ind til hygge på terrassen.

Vi har en jordbærrabarber-plante i vores urtehave som villigt leverer rabarber til diverse desserter og til fryseren. Da jeg jo er nytilkommen på matriklen, har jeg ikke haft samme fornøjelse af at kunne bruge afgrøderne fra haven, men nu har jeg jo alle muligheder.

Der er stadig højsæson for rabarber, så hvad var mere nærliggende end at bage en kage som dessert med de lækre jordbærrabarber som haven tilbyder.

Jeg fandt en opskrift på nettet, hvor rabarberne er hovedingrediensen: Rabarberkage med marengslåg

Opskriften fandt jeg på Mad & Bolig’s hjemmeside.

Rabarberkage med marengslåg

Antal: 8-10 personer. 

Det skal du bruge til rabarberkage:

Kagebund:

  • 4 æggeblommer (gem hviderne til marengs)
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk smør til formen

Rabarberkompot:

  • 1 bundt rabarber, ca. 750 g
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker

Marengslåg:

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 2 spsk flormelis

Sådan laver du rabarberkage med marengslåg:

  1. Rabarberkompot: Tænd ovnen  på 175°. Skær blade og ender af  rabarberne, skyl stilkene grundigt, skær dem i stykker på 2 cm, og læg dem i et ovnfast fad.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland sukker og vaniljekorn,  og drys det over rabarberne. Læg den tomme vaniljestang ved rabarberne.
  3. Bag rabarberne i ovnen i 15 minutter, eller til de er møre. Rør rundt i rabarberne, så kompotten bliver tyk, og lad den køle af. Sigt lidt af væden fra, hvis kompotten er for tynd.
  4. Kagebund: Del æggene forsigtigt, og hæld æggehviderne i en stor, ren og tør skål. Stil til side. Rør smør og sukker hvidt og blødt i en stor skål med en grydeske. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt blandingen over dejen. Vend forsigtigt melet i skiftevis med mælken, brug grydeskeen.
  5. Fordel dejen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Bag kagen i 15 min. ved 175°.
  6. Marengslåg: Pisk æggehviderne skummende med elpisker. Drys sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen, imens du pisker, indtil hviderne er så stive, at der kommer tydelige mønstre i skummet.
  7. Fordel rabarberkompotten på bunden, og smør derefter forsigtigt marengsmassen ud over rabarberkompotten. Hæld flormelis i en sigte, og drys den over marengslåget.
  8. Sæt kagen tilbage i ovnen, og lad den bage i 15 min., til marengslåget er gyldent på toppen. Lad kagen køle lidt af, før du skærer den ud.

Kilde:  Mad & Bolig

 

Sådan ser det ud i billeder

 

IMG_9106 IMG_9107 IMG_9108 IMG_9109 Marengslåg inden bagning rabarberkage Marengslåg ovenfra rabarberkage Marengslåg rabarberkage

Det var faktisk en meget nem kage at bage, og den smagte super godt: Det syrlige sammen med det søde er altid en god kombi 🙂

 

Opdækning på terrassen

Rabarberkage

Aftenen var en af de få, hvor vi kunne sidde ude på terrassen og spise aftensmad.

Det var SÅ hyggeligt at have naboerne på besøg, og skønt at føle sig velkommen i de nye omgivelser 🙂

I aften skal vi så i byen at spise: Et vennepar har inviteret os til middag. Det siger vi skam ikke nej til! Det er altid så dejligt at være sammen med dem. Det bliver endnu en aften i hyggens og den gode mads tegn. Så bliver slutningen af vores sommerferie vist ikke bedre – nu hvor hverdagen kalder fra på mandag igen 😉

 

 



Tak fordi du giver dig tid til at skrive en kommentar

TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)

  Subscribe  
Giv mig besked

%d bloggers like this: