Et velfungerende lokalsamfund er guld værd

Et velfungerende lokalsamfund er guld værd

I søndags var en af de dage, hvor jeg mærkede glæden ved at bo i et lille lokalsamfund. Der var lystænding i byens store træ, på bystævnet (naturligvis 😉 ) Her mærkede jeg barndommens minder suse forbi, og blive genoplevet: At hele byen samles til en fælles oplevelse – en tilbagevendende tradition.

Det sker desværre alt for sjældent, og er mange steder ganske enkelt umuligt at opretholde sådan et sammenhold og opbakning. I de større byer og ude i villakvartererne, findes disse traditioner ganske enkelt meget sjældent.

Her i Aborg, lige uden for Assens, findes et lokalsamfund som lever op til ideologien om det at bo i et lokalsamfund. Det er dejligt at der er så stor opbakning til de arrangementer og tiltag der bliver gjort, for de få hundrede mennesker der bor i denne lille flække 🙂

Vejret var perfekt til lystændingen: Klart og vindstille.

img_9973

Der var et super vellykket arrangement: Arrangørerne havde stille et stort bålfad op, så vi kunne få varmet de kolde hænder, når vi ikke lige drak gløgg og spiste æbleskiver.
Til dem der ikke fik varmen af dette, var der også et par ‘små skarpe’ til at få varmen helt ned i fødderne 😉

Der var mødt rigtig mange op til arrangementet, og det var super hyggeligt at få hilst på en masse beboere fra byen, som jeg endnu ikke havde haft mulighed for at hilse på tidligere.

Jeg synes det er vigtigt at man som ny-tilflytter deltager i de forskellige sociale arrangementer, så man kan blive integreret i det lille lokalsamfund. Det er guld værd på den lange bane.

img_9980

Da mørket var ved at tage over, blev der talt ned. Ta daaaa der kom lys i det store træ på bystævnet.

img_9979

SÅ smukt det ser ud. Jeg kører forbi træet hver morgen når jeg kører på arbejde, og jeg bliver så glad af at se på alle de smukke lys.

Jeg synes det er en super god tradition med lystændingen af det store træ, og hvor ville jeg ønske at flere lokalsamfund ville arbejde lidt for at skabe et sammenhold. Det giver så meget, som man ikke kan købe sig til.

Det var en rigtig god måde at tilbringe sin 1. søndag i advent på. Og så gjorde det bestemt heller ikke spor at vi inden da havde været til vores nieces 11 års fødselsdag, og haft rigtig hyggeligt samvær med familien <3

 

 

 

 1 thought on “Et velfungerende lokalsamfund er guld værd”

  • Det ser super hyggelfit ud og giver øjeblikkelig associationer til barn og ungdommen i Svenstrup .

    Selvom vi bor i Sønderborg by, er Jørgensgård et lille samfund midt i byen. Her er julefrokost , julehygge for børnene, Sankt Hans og meget meget mere. En af grundende til at jeg ELSKER at bo her. Det er skønt med sammenhold og godt naboskab.

    Så det kan lade sig gøre- også inde i byen, hvis bare der er ildsjæle nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.