Det er nu vi skal høste frugterne

Det er nu vi skal høste frugterne

En ny epoke i mit liv er startet

Så kom den store dag, hvor kæresten og jeg, efter 2,5 år som weekendkærester, har fået fælles postadresse.
Mine døtre og jeg flyttede i weekenden ind i hans hus på landet – det var det mest praktiske – og vi skal nu til at starte et nyt liv sammen alle 4.

11092615_10153329464618706_2419497569850690180_o
Her er åbne vidder og masser af plads til lange gåture med hundene

Kærestens 2 børn er flyttet hjemmefra, så han skal atter til at vænne sig til at have teenagere i huset 😉

Vi har brugt rigtig meget energi og tid på at forberede os på sammenflytningen. Det er bestemt ikke nogen pludselig indskydelse. Vi har faktisk snakket om det siden dengang vi blev enige om at vi ville hinanden.
Det har betydet at vi alle har kunnet forberede os mentalt på den store omvæltning, og ikke mindst mine døtre, som skal flytte væk fra deres barndomsby og deres far.
Vi flytter heldigvis ikke til Verdens Ende (kun 30 km væk) men det kan alligevel godt virke overvældende, hvis man ikke er mentalt forberedt.

Derfor har det været utrolig vigtigt for os, at ALLE i familien har været mentalt klar til sammenflytningen.
Jeg har f.eks. boet alene med pigerne i næsten 7 år, min kæreste har boet alene knapt så længe, men alligevel længe nok til at han selvfølgelig også har fået hans egne vaner. Pigerne har haft deres mor ‘for dem selv’ i 7 år og har kunnet gå hen til deres far når som helst, og hele vores netværk befinder sig i vores nærmiljø.

Min kæreste og jeg har brugt meget tid på at afstemme forventninger og på at ‘finde plads’ til mig og pigerne. Det har slet ikke været problematisk, fordi han har været meget positiv omkring at vi skal føle det som VORES hjem. Derfor har jeg (næsten 😉 ) haft frit spil i forhold til indretningen, og fået mulighed for at sætte mit præg på hele hjemmet.

Næste udfordring bliver så at kunne finde ud af at bo sammen.
Hverken min kæreste eller jeg er jo ikke længere helt unge mere, og vi har begge haft et liv før vi fandt sammen. Derfor er det, som i ethvert andet ‘modent’ parforhold, en udfordring at få 2 forskellige liv koblet sammen til 1 🙂

Jeg er dog ikke bekymret, for vi er rigtig gode til at snakke om tingene, og vi er også begge to gode til at give hinanden plads.
Vi er også begge to opmærksomme på, at der ikke må gå ‘leverpostej’ i vores forhold, men i stedet vil vi sørge for at fejre vores parforhold med månedlige kærestedage og stile efter at komme ud og få lidt luftforandringer sammen, et par gange om året.

En anden ‘fælde’ mange ny-sammenflyttede par oplever, er arbejdsfordelingen i hjemmet. Det kan blive problematisk hvis man ikke har nogenlunde samme opfattelse af, hvordan ens fælles hjem skal holdes:

  • I vores tilfælde er jeg nok den der er mest large i forhold til rengøring. Jeg elsker dog når der er rent og pænt, så det bliver sikkert ingen konflikt mht. rengøringen.
  • Jeg er ikke god til rod. Det er min kæreste heller ikke, så her passer vi mægtig godt sammen.
  • Jeg elsker at skabe hygge, hvor min kæreste er mere til praktik, så her komplimenterer vi også fint hinanden.
  • Vi elsker begge to at arbejde i haven. Her har vi hver vores rolle: Jeg får ideerne og han udfører det hårde arbejde 😉
  • Vi elsker også begge to god og veltilberedt mad af gode råvarer. Her er rollefordelingen også allerede på plads: Vi kommer i fællesskab på retterne, han udfører dem i køkkenet, og jeg klarer opvasken 😉
  • Vasketøjet klarer jeg. Der er en vis terapi over at gå og hænge nyvasket tøj op på en tørresnor. Kald mig bare tosset, men sådan har jeg det, og min kæreste er glad for ‘den lille brist’ 🙂
  • Græsplænen klarer han. Han har det vist med græsplænen, som jeg har det med vasketøjet 😉

Og så er der sikkert mange flere ting som dukker op hen ad vejen, men jeg er fortrøstningsfuld og glæder mig til at tilbringe mine hverdage sammen med min kæreste, og ikke kun weekenderne som hidtil.

Jeg ved godt der vil dukke bump op på vejen, hvor vi vil ønske hinanden hen hvor solen aldrig skinner, men det sker i alle parforhold, uanset om man er flyttet sammen i en sen alder eller ej. Så tager vi den derfra, og kommer helt sikkert videre – ligesom størstedelen af alle andre par <3

Nu vil jeg for en kort stund læne mig tilbage i min kærestes arm, og nyde livet som et RIGTIGT par -der bor sammen og alt muligt. Inden vi SAMMEN tager op til mit, nu tidligere hjem, og gør det klar til et endegyldigt farvel – der skal gøres rent og gøres klar til gennemsyn 🙂

Du skal selvfølgelig ikke snydes for at ‘se giraffen’. Ham som har fuldendt mit liv <3
10540856_508355539299422_4816506078831617802_n
Hvordan kan man andet end at elske at skulle vågne op sammen med ham hver eneste morgen? <3

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.