Vinteropbevaring af georginer

Vinteropbevaring af georginer

Jeg E.L.S.K.E.R. georginer / dahlia. De blomstrer velvilligt, og jo flere blomster jeg plukker, jo flere kommer der. Georginen fylder også godt i staudebedet med dens fyldige ‘krop’ og kan passe ind i enhver farveskala, da den findes i nærmest alle regnbuens farver. Eneste minus er at Georginens knolde skal graves op, inden frosten sættes ind og de skal vinteropbevares tørt og frostfrit.

Jeg har fået gravet de store knolde op. De små har jeg ladet blive i deres krukker og vil prøve at vinteropbevare dem i mit overvintringshus i orangeriet.
Knoldene er skyllet fri af det værste jord, og ligger nu i orangeriet i flamingokasser og tørrer helt, inden kasserne bliver stillet ind i vores skunk inde i huset. Her er der nemlig koldt og frostfrit. Jeg håber det er det bedste sted at overvintre knoldene.

Jeg har sat et skilt ved hver knold, for at jeg ved hvilken farve den har. Ellers bliver det svært at placere dem rigtigt i bedene næste år 🙂
Jeg skal også have købt flere knolde næste år. Jeg synes de er så flotte, og så elsker jeg at kunne plukke buketter efter buketter, uden at det nærmest kan ses at jeg har været der.

Jeg har også prøvet at gemme begonia-knolde. Det har jeg aldrig prøvet før, så det bliver spændende om det kan lykkes. Men alt det kommer du til at høre mere om til næste forår 😀

Her ses de sidste blomster jeg fik klippet af mine georginer, inden jeg gravede hele herligheden op <3Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.