Vinteropbevaring til de sarte planter

Vinteropbevaring til de sarte planter

Som jeg skrev forleden, havde jeg bestilt et vinteropbevaringsdrivhus til mine sarte planter.
Huset skulle stå inde i mit orangeri, og holdes frostfrit af en lille varmeblæser.

Problemet er så, at da jeg kom til at måle ordentligt efter inde i mit orangeri, så synes jeg slet ikke at det kunne stå derinde, uden at det ville gå ud over muligheden for at kunne sidde og hygge derinde også.
Så jeg afbestilte huset og min søde kæreste tilbød mig at bygge et skræddersyet vinteropbevaringshus til mig. Ham har jeg altså været heldig med <3

3

Jeg fik samlet alle de frostfølsomme planter på de små paller fra dengang vi lagde gulvet i orangeriet. Dernæst brugte kæresten søndagen på at bygge vinteropbevaringshuset til mig.
Det er blevet SÅ godt! Der står en lille varmeblæser derinde, som kan holde det frostfrit, og vi kan stadig sidde inde i orangeriet med et tæppe og en kop varm cacao 🙂
Der er også stadig plads til at jeg kan stå ved plantebordet og hygge mig med at lave lidt dekorationer osv.
Så det er blevet en perfekt løsning!

Vi har placeret en temperaturføler i toppen af huset (ses oppe til højre i billedet) som sender målinger ind til os indenfor. Her kan vi så hele tiden holde øje med om temperaturen er som den skal være 🙂
Varmeblæseren står på gulvet, nederst i billedet.

Vinteropbevaringshuset har han bygget af halverede høvlede forskallingsbrædder, som han har beklædt med bobleplast. Toppen har han lagt løst på, så jeg kan komme ned til planterne, når de skal have en lille sjat vand i løbet af vintermånederne.
Det der også er godt, er at det er ikke så højt (det er primært pelargonier og små citrustræer der skal overvintres), så det skæmmer ikke indkigget når jeg sidder inde i køkkenet og kigger ud på mit smukke og stemningsfyldte orangeri.
Min kæreste har bygget det aflangt i stedet for højt, så det er faktisk først når man kommer derind, at man ser vinteropbevaringen. Det er lige sådan det skal være <3

Du kan nok fornemme at jeg er ret glad for den løsning, i stedet for det første hus jeg havde bestilt.
Ikke fordi der var noget i vejen med det, men jeg vidste at jeg ville blive ked af at have sådan et stort kolos stående inde i mit ellers så hyggelige orangeri 🙂
Sommetider skal man bare omkring nogle ret kringlede (og bøvlede) omveje, indtil man finder frem til den løsning der passer bedst til ens ønsker og behov.

Nu er det bare at vente på forårets komme, så mine planter atter kan flytte ud og komme tilbage på deres faste pladser. Håber de alle overlever 🙂2 thoughts on “Vinteropbevaring til de sarte planter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.